понедельник, 8 декабря 2014 г.

Незважаючи на заборону, українські банки продовжують відбирати житло у позичальників


Секретар громадської організації «Кредитний Майдан» Ольга Іванова в ході спілкування з журналістами розповіла, що, незважаючи на заборону, в Україні продовжують відбирати житло у позичальників, при цьому найчастіше страждають сім'ї з дітьми. Повідомляє ряд українських видань.

За її словами, від дій нинішнього керівництва Національного банку України найбільше постраждав середній клас.

«В середині цього літа під тиском громадськості Верховна Рада прийняла мораторій на вилучення заставних квартир. Але, незважаючи на мораторій в Україні продовжилося вилучення квартир у позичальників і таких фактів по всій країні зафіксовано безліч. До позичальників приходять і виганяють їх на вулицю, і найчастіше це відбувається з сім'ями, де жінки залишилися з маленькими дітьми», - пояснила Іванова.

На переконання секретаря, вина за те, що відбувається з позичальниками, повністю лежить на керівництві Нацбанку України, які є основним регулятором. «НБУ повинен захищати позичальників і регулювати курс валюти. Він повинен це робити, але влітку Нацбанк зробив все навпаки і перейшов до плаваючого курсу, можна з упевненістю сказати, що регулятор відмовився від виконання своїх основних обов'язків. З-за проблем з виплатами за кредитами за 12 місяців збільшилася кількість самогубств позичальників»

Комментариев нет:

Отправить комментарий