суббота, 26 января 2013 г.

Що таке депозит?




Депозит - походить від латинського «depositum», що означає віддану річ на зберігання.
В сучасному розумінні депозит означає грошові або банківські вклади. Це можуть бути вклади цінних паперів, грошових коштів і т.п.
Вклади можуть проводитися не тільки банки, а й будь-які інші кредитні організації та установи. Можна також розглядати депозит як рахунок, або номер рахунка в банку.

Існують різні види депозитів: кредитний депозит, валютний депозит, банківський депозит, митний депозит, державний депозит, депозит, гарантійний депозит і т.п.

Депозит гарантує забезпечення необхідної оплати вкладникові при настанні якої встановленої дати, (у разі страхового депозиту - оплата проводиться при настанні страхового випадку) або при настанні обумовленого часу (у випадку банківського депозиту - при настанні дати закінчення вкладу, при виплаті дивідендів тощо), якщо всі внески були здійснені в якості оплати своєчасно.
Так само депозити можуть розуміти прості запису в банківських книгах, що містять або підтверджують вимоги клієнтів до банку.
На валютному ринку з депозитами можна проводити різні операції з купівлі та продажу.

1 комментарий:

  1. Вітаю
    Ми зібралися тут, щоб підтримати найбідніших верств населення, і в боротьбі з бідністю, а також пропонуємо кредити в короткий, середньостроковій і довгостроковій перспективі.
    У вас є фінансові проблеми, заборонили банку, все одно, або ви маєте потребу в Фінанси налаштувати ваші проекти, іпотечного кредиту, не соромтеся зв'язатися з нами.
    eusebedelon@aol.fr
    Дякую!

    ОтветитьУдалить