понедельник, 8 декабря 2014 г.

Світові банки пророкують рекордне падіння цін на нафту

Світові банки пророкують рекордне падіння цін на нафту
Провідні банки світу прогнозують у новому році подальше здешевлення нафти.

Так, наприклад, аналітики Bank of America Merrill Lynch вважають, що в найближчому майбутньому вартість нафти марки WTI може опуститися спочатку до 60 доларів за барель, а потім і до рекордних 40 доларів, пише ZN.ua.

У свою чергу експерти Societe Generale і Citi знизили прогнози по марці Brent на 2015-й рік - відповідно 70 і 80 доларів за барель. А марки WTI - 65 та 72 долара.

Як ми раніше повідомляли, різке здешевлення нафти почалося з червня 2014 року - приблизно на 30%. «Масла у вогонь» підлили Саудівська Аравія і Кувейт, які заявили про рішення не скорочувати видобуток.

У свою чергу глава управління енергетичної інформації при міністерстві енергетики США Адам Семінський висловив припущення, що світові ціни на нафту в наступному році можуть впасти і до $ 50 за барель.

«Був час, коли нафта коштувала 150 доларів, був час, коли її вартість опускалася до 25-30 доларів. Коли нафта коштувала 150 доларів, багато хто припускав, що ціна зросте до 200 доларів. Однак я ніколи в це не вірив», - сказав фахівець, додавши, що прогнозувати динаміку цін на нафту в світлі сьогоднішніх подій в Лівії, Іраку та деяких інших країнах - дуже складно.

Комментариев нет:

Отправить комментарий