понедельник, 8 декабря 2014 г.

В НБУ зберуться на нараду представники 40 найбільших банків України

В НБУ зберуться на нараду представники 40 найбільших банків України
Банкіри повідомили, що у вівторок, 9 грудня, в Національному банку України має пройти чергову нараду з керівниками 40 найбільших банків України. Пише ряд видань.

В ході засідання буде розглянута поточна ситуація на українському валютному ринку, при цьому експерти очікують оприлюднення нових вимог регулятора, але поки не відомо які саме.

Експерт висловив думку, що НБУ потрібно посилити вимоги до експортерам з продажу валютної виручки, це дозволить збільшити пропозиції долара на ринку. Регулятору необхідно посилити контроль над надходженням і реалізацією валютної виручки для зміцнення курсу національної валюти.

Експерти сподіваються на психологічну реакцію експортерів, сформований новий Кабінет міністрів, що має дати стабілізуючий ефект, однак його не буде, поки новий склад уряду не почне впроваджувати реформи. Також позитивно на настрої учасників ринку повинно вплинути виступ глави Нацбанку Валерії Гонтарєвої, але від неї чекають стратегії і планів на майбутнє, а не статистичних даних.

Фінансисти впевнені, що для стабілізації валютного ринку регулятору потрібно провести масштабні інтервенції на цьому тижні, але з таким невеликим обсягом золотовалютних резервів це фактично не можливо.

Комментариев нет:

Отправить комментарий